به بهانه فصل برداشت
بادام زمینی از مواد بسیار مغذی با ارزش غذایی بالا است که مصرف آن برای درمان بسیاری از بیماری ها و زیبایی بسیار مفید و مؤثر می باشد.
به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا وسیما بادام زمینی گیاهی یکساله و دارای ساقهای راست که ارتفاع آن به حدود ۳۰ سانتیمتر میرسد و از نیمه اول اردیبهشت کاشته می شود و در ماه مهر برداشت میشود. این خوراکی حاوی بسیاری از ویتامینها مانند ویتامینهای گروه B و E و موادمعدنی بهخصوص منیزیم، آهن، روی و مس است. این محصول منبع طبیعی آرژنین است که نوعی اسیدآمینه موثر در پیشگیری از بیماریهای قلبیعروقی است زیرا عملکرد مطلوب عروق خونی را تنظیم میکند.
بادامزمینی حاوی آنتیاکسیدانهایی از جمله رزوراتول است که تاثیر آن در مقابله با سرطان و کاهش احتمال ابتلا به چاقی، بیماریهای قلبیعروقی تایید شده است.
تحقیقات انجامشده نشان میدهد که بادام زمینی تأثیر زیادی روی کاهش و ثابت نگه داشتن وزن دارد، با وجود بالا بودن میزان چربی و کالری، بادام زمینی در افزایش وزن تأثیر ندارد. در واقع مطالعات نشان میدهد که مصرف بادام زمینی میتواند به حفظ وزن کمک میکند و حتی در کاهش خطر ابتلاء به چاقی نیز بسیار مؤثر باشد.
نتایج تحقیقات یک پژوهش کوچک نشان میدهد زنانی که در رژیم غذایی خود از بادام زمینی استفاده کردند در یک دورهی ۶ ماهه حدود ۳ کیلوگرم وزن کم کردند، ایندرحالی است که گفته میشد خوردن بادام زمینی باعث تثبیت وزن اولیه میشود.
نتایج یک تحقیق دیگر نیز نشان داد افرادی که در یک بازهی ۸ هفتهای روزانه در حدود ۸۹ گرم بادام زمینی مصرف میکردند، برخلاف باور عمومی دچار هیچ اضافه وزنی نشدند.
اما بادام زمینی مضراتی هم دارد آلودگی بادام زمینی گاهی اوقات ، می تواند منجر به تولید مواد سمی شود و باعث از دست دادن اشتها و تغییر رنگ چشم ها منجر به یرقان و همه نشانه های معمول کبد شود.
برخی افراد به بادام زمینی آلرژی دارند که می تواند به طور بالقوه خطرناک باشد و توصیه می شود که از آن اجتناب کنند.
مسائلی مانند مشکلات کیسه صفرا، یکی دیگر از عوارض جانبی ناخوشایند آن است. همچنین ممکن است درد تیز و ناگهانی در سمت راست شکم تجربه شود. این امر عمدتا به خاطر انقباض کیسه صفرا رخ می دهد. اگر افراد سنگ صفرا داشته باشند، به آنها توصیه می شود از خوردن بادام زمینی اجتناب کنند. در حالی که متناقض با این بیانیه، مطالعاتی صورت گرفته است که نشان می دهند مصرف کره بادام زمینی در حد اعتدال در واقع خطر سنگ صفرا را تا 25 درصد کاهش می دهد. این به این دلیل است که بادام زمینی ها توانایی کاهش کلسترول را دارند.
کره بادام زمینی
کره بادام زمینی حاوی مقدار فراوانی چربی و کالری است و هر یک قاشق سوپخوری آن حدود ۱۱۵ کیلوکالری انرژی دارد. چربیهای کره بادام زمینی اساسا از نوع چربیهای غیراشباع و سالم است. همچنین منبع خوبی از پروتئینهای گیاهی است.
کره بادام زمینی مقدار کمی چربی اشباع دارد. نوع چربی دیگر در کره بادام زمینی، اسیداولئیک نام دارد که در حفظ کلسترول، قند و فشار خون موثر است. کره بادام زمینی امگا۶ نیز دارد این اسید چرب باعث کاهش کلسترول مضر و افزایش کلسترول مفید خون میشود.
کره بادام زمینی از بادام زمینی گریلشده تهیه میشود. این محصول جزو بهترین منابع پروتئین گیاهی است و مقدار فراوانی ویتامین و موادمعدنی از جمله آهن دارد.
البته باید توجه داشت در مورد کره بادامزمینی همانند دیگر محصولات چرب باید در حد متعادل مصرف شود.
آرد بادام زمینی چربی کمتری نسبت به کره بادام زمینی دارد و محتوای پروتئین بالایی دارد. آرد بادام زمینی طعم خوبی دارد و بادام نیز بدون گلوتن است. میان وعده معروف، در ایالات متحده جنوبی است. بادام زمینی در کشورهایی مانند چین، هند و غرب آفریقا محبوب است و با سوء تغذیه مبارزه می کند. آنها در درمان مشکلات پوستی نظیر، خارش و آکنه بسیار مؤثر هستند. به عنوان محصول زیبایی به کار می روند.